De 5 mooiste wandelingen van de Belgische Ardennen

De 5 mooiste wandelingen van de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn een prachtig gebied om te wandelen. Met hun dichte bossen, ruige rotsen en watervallen bieden ze een gevarieerd landschap voor wandelaars van alle niveaus. In dit artikel bespreken we de 5 mooiste wandelingen in de Belgische Ardennen.

1. Ninglinspo

De Ninglinspo is een kleine rivier die door een boslandschap kronkelt. De wandeling langs de Ninglinspo is een van de populairste wandelingen in de Ardennen. De route is ongeveer 14,6 kilometer lang en voert je langs watervallen, rotsen en bruggetjes.

2. Tombeau du Géant

Tombeau du Géant is een wandeling van ongeveer 13,3 kilometer lang. De route voert je door een glooiend landschap met akkers, bossen en heuvels. De naam van de wandeling verwijst naar een grote rotsformatie die op een graf lijkt.

Afbeeldingsresultaten voor le tombeau du géant

3. Baraque Michel

Baraque Michel is een wandeling van ongeveer 4,5 kilometer lang. De route voert je door het Nationaal Park Hoge Venen. Je kunt hier genieten van een prachtig uitzicht over de heide en de vennen.

4. Lacs de l'Eau d'Heure

Lacs de l'Eau d'Heure is een wandeling van ongeveer 12 kilometer lang. De route voert je langs zes stuwmeren. Je kunt hier onder andere genieten van een boottochtje of een picknick op het strand.

5. Laddertjeswandeling Rochehaut

De Laddertjeswandeling Rochehaut is een wandeling van ongeveer 5 kilometer lang. De route voert je door een boslandschap met trappen en bruggetjes. De wandeling biedt een prachtig uitzicht over de Semoisvallei.

Afbeeldingsresultaten voor escalier rochehaut

Tips voor het plannen van een wandeling in de Ardennen

  • Kies een wandeling die past bij jouw niveau. De Ardennen hebben wandelingen voor alle niveaus, van beginners tot ervaren wandelaars.
  • Check het weerbericht voordat je vertrekt. Het weer in de Ardennen kan snel omslaan.
  • Draag comfortabele schoenen en kleding.
  • Neem voldoende water en eten mee.
  • Laat iemand weten waar je heen gaat en wanneer je terug verwacht bent.

Conclusie

De Belgische Ardennen zijn een prachtige bestemming voor een wandelvakantie. Met hun gevarieerde landschap en prachtige natuur zijn er voor ieder wat wils.