In de omgeving

Vresse-sur-Semois ligt op een boogscheut van de
toeristische trekpleisters Bouillon en Sedan met hun prachtige burchten en kastelen die een ommetje waard zijn.

De fauna en flora van de regio ontdekt u langs de vele uitgestippelde fiets- en wandelroutes of mountainbikeparcours die de vallei rijk is. Niets belet dat u de streek ook verkent van op het water terwijl u per kajak de Semois afdaalt.

Tot grote vreugde van wandelaars, vissers en ruiters krioelt de streek van beekjes en riviertjes die uitmonden in de Semois, een betoverende rivier met geschiedenis.

Ook vele artiesten en kunstschilders vonden hun inspiratie in Vresse en zaten met hun schildersezel op de oever van de Semois in dit pittoreske dorpje.

In Vresse en omgeving worden talrijke activiteiten georganiseerd zoals antiek- en vlooienmarkten, vreugdevuren, concerten, tentoonstellingen, begeleide wandelingen en fietstochten, het burlen van het hert, de gastronomische wandeling,....

Volg onze activiteiten zodat u uw logement op tijd kan reserveren !

Hierbij enkele restaurants in de regio dat we u kunnen aanbevelen:

- La Riviera: italiaans restaurant die pizza's bakt boven een houtvuur en verschillende pasta, vis, vlees,... serveert (vlak over de deur).

- La table de Maxime: gastronomisch restaurant (2 sterren) in Our. 

- Les Terrasses de l'Our: brasserie, bistronomie van dezelfde eigenaar dan "La Table de Maxime", alsook in Our.

- Panorama: gastronomisch restaurant die een terras met uitzicht op het kasteel en de stad van Bouillon heeft.

- L'Auberge de la Ferme: heeft verschillende restaurants in Rochehaut, waaronder het gastronomische restaurant van de Auberge, de Taverne de la Fermette die gespecialiseerd is in de lokale brasserie en le Point de Vue, tea-room/resto/pub/cocktail bar waar ze producten van hier en elders combineren in de samenstalling van hun gerechten (te delen, of niet).

- Le Roy Gourmand: lokaal restaurant in Alle-sur-Semois waar u gegrild vlees, vis, stoofschotels en jumbo mosselen uit Zeeland vindt.

- Le Clos de la Palette: op een houtvuur gegrilde vleesspecialiteiten, brazerades, reblochonnades,... in Alle-sur-Semois

- A Table: lokale gerechten in Alle-sur-Semois

- Le Fief de Liboichant: gezellig gastronomisch restaurant in Alle-sur-Semois met lokale gerechten, Franse keuken met verse seizoensproducten en soms organiserende thematische weekends.

Laden...