Wild- en dierenparken in de Ardennen Top vijf in en rond Vresse-Sur-Semois

Top vijf wild- of dierenparken in de omgeving van Vresse-Sur-Semois 

Op maximum een half uur van ons Apparthotel Au Pied de Vigne zijn er drie dierenparken die zeker en vast de moeite zijn om te bezichten met kinderen nl. De bisonranch van Orchimont, het dieren park van Bouillon en van Charleville-Mézières.  

Verder heb je het wereldberoemde Grottes de Han met de Europese Big five en het wildpark van Roche-en-Ardenne. 

Ook tijdens het wandelen in onze streek zal je zeker en vast wilde dieren kunnen spotten. Vossen, dassen, herten en als je enorm veel geluk en vooral geduld hebt de Europese Lynx die in de bossen rond ons Apparthotel al een paar keer werd gespot. De kans is zeer klein, de lynx wordt niks voor niks het spook van het bos genoemd. Je hebt waarschijnlijk meer kans om een wolf te spotten in Limburg dan de Lynx maar wie niet waagt niet wint. 

 

Bison Ranch Orchimont 

Waan u Buffalo Bill in het Wilde Westen en maak een tocht langs de bizons die in de ardense prairie grazen. 

Naar mijn weten het enige dierenpark waar je na je bezoek ook een lekkere steak van één van de dieren kan verorberen... ???? 

Bison Ranch Orchimont 
rue d'Angleterre, 56, 5550 Orchimont, Belgium 

https://www.bisonranchorchimont.com/nl 

 De bronafbeelding bekijken

Het Dierenpark van Bouillon 

Volgens sommigen een zoo van de oude stemplel volgens andere een fantastische plaats om dieren te bezichten. Desalnietenmin een goeie plaats om grote katachtigen zoals de leeuw, tijgers en jaguars te bezichten maar ook alle soorten dieren van bavianen tot zebra’s. 

Bouillon Wildlife Park  

Chemin de Chanteraine, 6830 Bouillon 

www.parcanimalierdebouillon.be 

 

Dierenpark van Charleville-Mézières 

De 34 hectare van het dierenpark Charleville-Mézières strekken zich uit over de heuvels van de stad, op de grens van Aiglemont en Saint-Laurent. Het biedt de mogelijkheid om in een afgesloten ruimte een overzicht te krijgen van de fauna die in de Ardennenbossen leeft.  

Naast de onvermijdelijke wilde zwijnen, kunt u edelherten, reeën, moeflons, Europese damherten, gedomesticeerde geiten en rode Ardense schapen zien. Het is ook mogelijk om de goudfazant en de Colchis-fazant te bewonderen en om de vele soorten huisduiven, kippen en eenden te herontdekken in de volières van het dierenpark. 

Dierentuin van Charleville-Mézières 
Route d'Aiglemont, 08000 Charleville-Mézières, Frankrijk 
https://www.charleville-mezieres.fr/parc-animalier 

 De bronafbeelding bekijken

Het Dierenpark bij het Domein van de Grotten van Han 

Het bekendste dierenpark van de ardennen opende in 1970 opende. Het is meer dan 250ha, je vindt er onder andere everzwijnen, damherten, bruine beren, oerossen, paarden, ezels uit Poitou en nog andere dieren terug. Het is trouwens het enige dierenpark in België waar het mogelijk is om de 5 Europese big five te zien: de wolf, de lynx, de beer, de bizon en de veelvraat. 

Domein van de Grotten van Han 
Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Han-sur-Lesse, België 
www.grotte-de-han.be  

 

Wildpark in la Roche en Ardenne  

Tijdens dit wandeltraject van 1,2km in het bos, kan je indrukwekkende dieren bewonderen zoals wolven, lynxen, herten, everzwijnen, vossen of ook nog damherten. Voor de vogelliefhebbers is er een educatief en speels parcours waarbij je alles te weten komt over vogels. 

In de mini-boerderij kunnen de allerkleinsten kennismaken met ezels, geiten, varkens en andere dieren van de boerderij. Een unieke, en zeker aan te raden activiteit is het voederen van de wolven.  

Wildpark in la Roche-en-Ardenne 
Chemin du Parc à Gibier, 6980 La Roche-en-Ardenne, België 
www.parc-gibier-laroche.be 

De bronafbeelding bekijken