De 5 beste wandelingen in en rond Vresse-sur-Semois

Vresse-sur-Semois is een charmant dorpje in de Belgische provincie Namen, gelegen in de vallei van de Semois. Het is omringd door bossen, weilanden en rotsen, wat het een ideale bestemming maakt voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Hier zijn de 5 beste wandelingen in en rond Vresse-sur-Semois:

  1. De lus van Vresse-sur-Semois naar Mouzaive
La boucle de Vresse-sur-Semois à Mouzaive

Deze wandeling van 13,8 km is van gemiddeld niveau. Het loopt langs de Semois en biedt prachtige uitzichten op de rivier en de omliggende valleien. Je komt ook langs het dorp Mouzaive, waar je kunt stoppen voor een lunchpauze.

  1. De lus van de kregen van Frahan
Les Cretes de Frahan - wandelroutes en hikes | Komoot

Deze wandeling van 13,9 km is ook van gemiddeld niveau. Het brengt je naar de kregen van Frahan, vanwaar je adembenemende panorama's kunt bewonderen op de vallei van de Semois en de Ardennen.

  1. De wandeling naar de Roche de Saloru
Le bélvèdere - La Roche à SaloruLa Membrette 2a, 5550 Vresse-sur-Semois

Deze wandeling van 6,3 km is gemakkelijk en toegankelijk voor iedereen. Het brengt je naar de Roche de Saloru, een uitkijkpunt dat een adembenemend uitzicht biedt op de vallei van de Semois en het dorp Laforêt.

  1. De wandeling naar de Pont de Claies
La promenade du Pont de Claies

Deze wandeling van 4 km is gemakkelijk en toegankelijk voor iedereen. Het brengt je naar de Pont de Claies, een houten hangbrug die de Semois overspant. Vervolgens kun je langs de rivier wandelen of zwemmen op een van de vele stranden.

  1. De wandeling van Vresse-sur-Semois naar Orchimont
Le Château à Orchimont — Vresse-sur-Semois

Deze wandeling van 10 km is van gemiddeld niveau. Het brengt je naar Orchimont, een ander charmant dorpje in de vallei van de Semois. Je komt ook door bossen en weilanden, waar je de lokale flora en fauna kunt observeren.

Tips voor het voorbereiden van je wandeling

 • Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om je te informeren over de moeilijkheidsgraad van het parcours en om een ​​aangepaste uitrusting mee te nemen. Vergeet niet om comfortabele wandelschoenen te dragen, kleding die is aangepast aan het weer en om water en voedsel mee te nemen.

 • Het is ook belangrijk om iemand te informeren over je route en je verwachte aankomsttijd.

Hoe kom je in Vresse-sur-Semois?

Vresse-sur-Semois ligt op ongeveer 1 uur rijden van Namen en 2 uur rijden van Brussel. Je kunt er ook met de trein komen, het dichtstbijzijnde station is Bouillon, op ongeveer 10 km van Vresse-sur-Semois.

Conclusie

Vresse-sur-Semois is een ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers van alle niveaus. De 5 wandelingen in dit artikel laten je de schoonheid van de Semoisvallei en haar omgeving ontdekken.

Ontdek onze andere artikels betreffende wandelen in de omgeving van Vresse-Sur-Semois: