Trails wedstrijden in de buurt van Vresse-sur-Semois en Bouillon

De Ardennen zijn een populaire bestemming voor trailrunners. Het ruige landschap met zijn heuvels, bossen en rivieren biedt een uitdaging voor elke trailrunner. In de buurt van Vresse-sur-Semois en Bouillon worden elk jaar verschillende trails wedstrijden georganiseerd.

La Bouillonnante

La Bouillonnante is een van de meest populaire trails wedstrijden in de Ardennen. De wedstrijd wordt elk jaar in september georganiseerd en voert door het glooiende landschap rond Bouillon. De route is 11 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 400 meter.

La Transamardenne

La Transamardenne is een ultratrail wedstrijd die elk jaar in augustus wordt georganiseerd. De wedstrijd voert door de Ardennen, van Bouillon naar Vielsalm. De route is 80 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 2.800 meter.

La Semois Trail

La Semois Trail is een trails wedstrijden die elk jaar in juni wordt georganiseerd. De wedstrijd voert langs de Semois rivier, van Vresse-sur-Semois naar Bouillon. De route is 25 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 1.000 meter.

La Petite Semois

La Petite Semois is een trails wedstrijden die elk jaar in oktober wordt georganiseerd. De wedstrijd voert door het bos van Frahan, langs de Semois rivier. De route is 10 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 200 meter.

Deze zijn slechts enkele van de vele trails wedstrijden die worden georganiseerd in de buurt van Vresse-sur-Semois en Bouillon. Voor meer informatie over deze wedstrijden en andere trails wedstrijden in de Ardennen, kunt u terecht op de website van Trail Ardennes.

Tips voor trailrunning in de Ardennen

  • Zorg voor goede trailrunning schoenen.
  • Neem voldoende water en eten mee.
  • Laat iemand weten waar je heen gaat en wanneer je verwacht terug te zijn.
  • Wees voorbereid op het weer.

Trailrunning in de Ardennen is een geweldige manier om te genieten van het prachtige landschap en de uitdaging van het ruige terrein.