Ontdek de Mooiste Wandelroutes in de Ardennen

De Ardennen, een prachtig stukje natuur midden in Europa, is een waar paradijs voor wandelaars. Met zijn glooiende heuvels, diepe valleien en weelderige bossen biedt deze regio talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke wandelervaring. Of je nu op zoek bent naar een korte, vlakke wandeling of een meer uitdagende tocht door de bergen, de Ardennen hebben voor elk wat wils.

1. Tombeau du Géant

Deze wandeling is een absolute must voor iedereen die de Ardennen wil verkennen. De route voert je door een adembenemend landschap van bossen, valleien en rivieren, en biedt spectaculaire uitzichten op de omgeving. De wandeling is ongeveer 13 kilometer lang en is redelijk pittig, maar de moeite waard.

2. Laddertjeswandeling in Rochehaut

Deze wandeling is een stuk korter dan de Tombeau du Géant, maar zeker niet minder indrukwekkend. De route voert je door het pittoreske dorpje Rochehaut en langs de steile kalkstenen kliffen van de Semoisvallei. De naam van de wandeling is niet voor niets: je moet over een aantal steile trappen klimmen om het hoogste punt te bereiken.

3. Wandeling langs de Ourthe

De Ourthe is een van de meest bekende rivieren van de Ardennen, en de vallei waar ze doorheen stroomt is een van de mooiste. Deze wandeling voert je langs de oevers van de Ourthe, door bossen en langs pittoreske dorpjes. De route is ongeveer 10 kilometer lang en is redelijk vlak, waardoor het een ideale optie is voor gezinnen met kinderen.

4. Wandeling door de Hoge Venen

De Hoge Venen zijn een uniek natuurgebied in de Ardennen, bekend om hun natte heiden, vennen en veenbossen. Deze wandeling voert je door het hart van dit bijzondere natuurgebied, en biedt de kans om een aantal indrukwekkende dieren te spotten, zoals heidekoeien, gemzen en reeën. De route is ongeveer 6 kilometer lang en is redelijk vlak.

5. Wandeling rond het sprookjeskasteel van Vêves

Dit sprookjesachtige kasteel is een van de meest bekende bezienswaardigheden van de Ardennen. Deze wandeling voert je door het bosrijke gebied rondom het kasteel, en biedt de kans om het kasteel van verschillende hoeken te bekijken. De route is ongeveer 2 kilometer lang en is redelijk vlak.

Naast deze vijf wandelingen zijn er nog talloze andere mooie routes te vinden in de Ardennen. Met een beetje zoekwerk vind je zeker een wandeling die perfect bij je past. Dus pak je wandelschoenen en ga op ontdekkingstocht in dit prachtige stukje natuur!