Ontdek de Top 10 Must-See Attracties in de Ardennen

De Ardennen, een prachtig stukje natuur in het hart van Europa, zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Met zijn glooiende heuvels, diepe valleien en weelderige bossen biedt deze regio talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu op zoek bent naar een pittoresk dorpje, een imposant kasteel of een adembenemend natuurgebied, de Ardennen hebben voor elk wat wils.

1. Tombeau du Géant Deze wandeling is een absolute must voor iedereen die de Ardennen wil verkennen. De route voert je door een adembenemend landschap van bossen, valleien en rivieren, en biedt spectaculaire uitzichten op de omgeving. De wandeling is ongeveer 13 kilometer lang en is redelijk pittig, maar de moeite waard.

2. Laddertjeswandeling in Rochehaut Deze wandeling is een stuk korter dan de Tombeau du Géant, maar zeker niet minder indrukwekkend. De route voert je door het pittoreske dorpje Rochehaut en langs de steile kalkstenen kliffen van de Semoisvallei. De naam van de wandeling is niet voor niets: je moet over een aantal steile trappen klimmen om het hoogste punt te bereiken.

3. Wandeling langs de Ourthe De Ourthe is een van de meest bekende rivieren van de Ardennen, en de vallei waar ze doorheen stroomt is een van de mooiste. Deze wandeling voert je langs de oevers van de Ourthe, door bossen en langs pittoreske dorpjes. De route is ongeveer 10 kilometer lang en is redelijk vlak, waardoor het een ideale optie is voor gezinnen met kinderen.

4. Wandeling door de Hoge Venen De Hoge Venen zijn een uniek natuurgebied in de Ardennen, bekend om hun natte heiden, vennen en veenbossen. Deze wandeling voert je door het hart van dit bijzondere natuurgebied, en biedt de kans om een aantal indrukwekkende dieren te spotten, zoals heidekoeien, gemzen en reeën. De route is ongeveer 6 kilometer lang en is redelijk vlak.

5. Wandeling rond het sprookjeskasteel van Vêves Dit sprookjesachtige kasteel is een van de meest bekende bezienswaardigheden van de Ardennen. Deze wandeling voert je door het bosrijke gebied rondom het kasteel, en biedt de kans om het kasteel van verschillende hoeken te bekijken. De route is ongeveer 2 kilometer lang en is redelijk vlak.

6. Château de Bouillon Dit imposante kasteel ligt op een rotspunt boven de rivier de Semois en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Het kasteel werd gebouwd in de 11e eeuw en is sindsdien meerdere keren belegerd en veroverd. Het is nu een populaire toeristische attractie en is open voor het publiek voor rondleidingen.

7. Grotten van Han [Image van Grotten van Han in Ardennes] Deze spectaculaire grotten zijn een van de meest populaire bezienswaardigheden van de Ardennen. De grotten zijn gevuld met stalagmieten en stalactieten, en er zijn ook een aantal ondergrondse watervallen en meren te zien. Een bezoek aan de grotten is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.

8. Plopsa Coo Dit attractiepark is een must voor families met kinderen. Er zijn tal van attracties voor alle leeftijden, waaronder achtbanen, waterattracties, een kinderboerderij en een speelparadijs. Ook zijn er shows en evenementen te zien.

9. Durbuy Dit pittoreske stadje wordt ook wel de "Kleinste Stad ter Wereld" genoemd. Durbuy