Sugny, een Ardens dorp vol geschiedenis en erfgoed

Sugny is een Ardens dorp gelegen in de provincie Namen, België. Het is een deelgemeente van Vresse-sur-Semois en heeft ongeveer 400 inwoners.

Le village de Sugny — Vresse-sur-Semois

Het dorp ligt in het hart van de Semoisvallei, in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving. Het is omgeven door beboste heuvels en groene weilanden.

Sugny heeft een rijk historisch en cultureel erfgoed. Het dorp wordt voor het eerst vermeld in documenten uit de 11e eeuw. Het was toen een heerlijkheid van het hertogdom Bouillon.

Het dorp herbergt vele historische monumenten, waaronder het kasteel van Sugny, een 18e-eeuwse kerk en een Mariadomein.

Het kasteel van Sugny

Het kasteel van Sugny is een beschermd historisch monument. Het ligt op een heuvel die het dorp domineert. Het kasteel werd gebouwd in de 8e eeuw en werd herbouwd in de 15e eeuw. Het is vandaag een ruïne.

De Sint-Maartenskerk

De Sint-Maartenskerk is een katholieke kerk gelegen in het centrum van het dorp. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en is in neoklassieke stijl.

Het Mariadomein

Het Mariadomein is een bedevaartsoord gelegen buiten het dorp. Het werd gebouwd in de 19e eeuw en is gewijd aan de Maagd Maria.

Sugny, een toeristische bestemming

Sugny is een populaire toeristische bestemming. Het dorp is een ideaal startpunt voor wandelingen in de natuur. Het is ook mogelijk om de historische monumenten en het Mariadomein te bezoeken.

Hoe Sugny te bereiken

Sugny is bereikbaar met de auto via de N89. Het is ook mogelijk om het dorp te bereiken met de trein, door af te stappen op het station van Vresse-sur-Semois.

Conclusie

Sugny is een Ardens dorp vol geschiedenis en erfgoed. Het is een ideale toeristische bestemming voor liefhebbers van natuur en cultuur.