De 20 mooiste plekken van de Ardennen Top 20 van de Ardennen

De Ardennen zijn een middelgebergte, perfect om te relaxen of juist heel actief bezig te zijn te voet of met de fiets. De bekendste steden zijn Spa, Verviers, Chimay, Bastenaken, Neufchâteau, Durbuy en Malmedy in België.

De Belgische Ardennen vormen het grootste deel van de Ardennen. Dit enorme gebied ligt in het zuiden van België. De Ardennen worden vanwege de beperkte hoogte een middelgebergte genoemd. Het hoogste punt is het Signaal van Botrange in de Hoge Venen met 694 meter.
Verder is er een klein deel in het noorden van Luxemburg en een klein deel grenzend aan Frankrijk. Deze laatste worden de Franse Ardennen genoemd, maar de Belgische Ardennen zijn groter. En daarom populairder bij natuurminnende mensen. Dit zijn de mooiste highlights van de Belgische Ardennen.
Spa

Grotten van Han

De Grotten van Han is een systeem van grotten in Han-sur-Lesse. Ze worden gevormd door de rivier de Lesse en zijn een van de grootste grottencomplexen van Europa. De Grotten van Han zijn het eerste UNESCO Global Geopark in België. Ook vind je hier het PrehistoHan museum, waar je informatie krijgt over het ontstaan van de grotten. Je kunt de grotten verkennen. Deze grotten liggen op de overgang van de Belgische Ardennen naar de Franse Ardennen.

Meer info over wild- en dierenparken kan je hier terugvinden: Top vijf wild- en dierenparken in de Ardennen

Un weekend au Domaine des Grottes de Han - Ranger d'un jour
Meer informatie: grote-de-han.be

Semois-vallei

De Semois is een rivier die door de Belgische Ardennen stroomt. In de Semoisvallei kun je heerlijk wandelen. Een van de meest populaire routes is van Bouillon naar Dohan. Dit is maar liefst 60 kilometer, waarvan een deel te voet kan worden verkend. Een bekend uitzichtpunt is Botassart. Hier kun je zien hoe de rivier door de vallei stroomt.

Kasteel van Bouillon

Het kasteel van Bouillon torent hoog boven de stad Bouillon uit. Het dateert uit de 11e eeuw, maar werd verschillende keren herbouwd. Het uitzicht vanaf het kasteel is prachtig. Het kasteel ligt op een hoogte van 340 meter. Vanaf de muren kijk je uit over de rivier de Semois en het achterliggende heuvellandschap.

Euro Space Center

Het Euro Space Center werd in 1991 geopend in de buurt van de stad Transinne. Hier kunnen kinderen zich voorstellen dat ze astronauten zijn. En zie wat het leven van een ruimtereiziger inhoudt. Je vindt hier een Space Shuttle om te verkennen. Er zijn speciale attracties over de ruimte.
Meer informatie: eurospacecenter.be

Het uitzicht vanuit Rochehaut op Frahan.

Het dorp Rochehaut staat bekend om zijn ligging. Rochehaut ligt in een bocht van de rivier de Lesse. Vanaf de oever kijk je uit over de rivier en het dorp Frahan. Dit is een populaire plek voor fotografen. Dit gebied laat zien hoe ruig de Ardennen kunnen zijn.

Meadow in the beautiful Semois Valley near Bouillon
Het stadje Spa bezoekt met alle bezienswaardigheden. 

De stad Spa in de Belgische Ardennen staat bekend als een eeuwenoud kuuroord en wellnessstad. Tegenwoordig is het vooral een heerlijke plek om verschillende bronnen te ontdekken, maar ook om het mineraalrijke water te proeven. Je vindt hier zes bronnen, waarvan een groot deel in de bossen rondom Spa. U kunt ze gemakkelijk te voet, per fiets of met de auto bezoeken.
Coo-waterval

De waterval van Coo is het hoogtepunt van de Belgische Ardennen.

De waterval van Coo, of Cascades de Coo, is één van de bekendste watervallen van België. Ze zijn 50 voet hoog. De meest bekende waterbron die over de watervallen van Coo stroomt, is die van de rivier de Amblève. Niet iedereen weet dat deze watervallen door de mens zijn gemaakt door monniken. Deze monniken van de abdij van Stavelot wilden meer ruimte geven aan het ruige water van de rivier en creëerden de watervallen. De Watervallen van Coo zijn voor veel bezoekers één van de trekpleisters van de Belgische Ardennen. Tegenover de waterval vind je het pretpark

Cascade de Coo

Hunebedden van de Ardennen

In België worden ze hunebedden genoemd, hoewel ze ook menhirs worden genoemd. Deze grafkamers van stenen dateren uit lang vervlogen tijden; ongeveer 3000-4000 voor Christus. In de Ardennen vind je verschillende hunebedden. De bekendste zijn de megalieten van Wéris, Menhir Danthine, Dolmen van Oppagne, Menhir van Heyd, Menhir van Ozo en Menhir de Morville. Deze hunebedden zijn allemaal gemakkelijk te bezoeken.

Het geweldige kasteel Reinhardstein.

Kasteel Reinhardstein werd in 1354 gebouwd door Reinout van Weismes. U kunt een rondleiding door het kasteel maken en het museum over de geschiedenis bezoeken. Het kasteel kan ook gebruikt worden als trouwlocatie. Het kasteel is omgeven door bossen, zodat u in de omgeving heerlijk kunt wandelen.

Château de Reinhardstein - YouTube
Meer informatie: reinhardstein.net

Dinant

De stad Dinant is populair bij toeristen. Dit vestingstadje is bereikbaar met de kabelbaan. Of met een trap met maar liefst 408 treden. The Rock Bayard is rechtdoor zijn twee staande rotsen. Je kunt tussen deze twee rotsen door rijden. Ook vanaf het water zijn ze te zien.
De klokkentoren van de Collegiale Onze-Lieve-Vrouw van Dinant heeft een peervorm. In de stad zie je veel saxofoons. Hier woonde de uitvinder van de saxofoon, Adolphe Sax. In het huis van meneer Sax krijg je veel informatie over hem en het instrument dat hij heeft uitgevonden.


De stad Durbuy.


Durbuy is een middeleeuws stadje in de Belgische Ardennen. Het heeft het kleinste stadscentrum van heel België dat je gemakkelijk te voet kunt ontdekken. Het is een van de grootste attracties in dit gebied. Deze stad is perfect als uitvalsbasis voor uw bezoek aan de Ardennen. In de nabije omgeving vind je ook verschillende hunebedden.

De Hoegne

De Hoëgne is maar liefst 30 kilometer lang. Het is een zijrivier van de rivier de Vesder. Daar een mooie wandeling door de vallei van de Hoëgne. Er zijn verschillende wandelroutes: Van 8 km tot 21 km. Een van de mooiste plekken is de waterval Leopold II met veel rotsen. Ook de brug Pont de la Vecquée is de moeite waard. De wandelpaden zijn goed bewegwijzerd.
Le Ninglinspo
Le Ninglinspo is de enige bergrivier in België. Het is een zijrivier van de Amblève bij Remouchamps. Het verval van de rivier gaat van 420 naar 170 meter. Het is ongeveer 3 kilometer lang en je kunt langs de kust wandelen. Je vindt er ook een waterval van een tiental meter: Waterval van de Chaudière. Een van de mooiste plekken is Drouet, een uitkijkpunt op 315 meter hoogte.

Kajakken op de Semois/Ourthe.

De vele rivieren in de Ardennen lenen zich perfect om te kajakken. Op diverse locaties is een kajak te huur. Een van de mooiste plekken is aan de rivier de Semois of aan de Ourthe.

Meer info op volgende pagina: Eén van de de mooiste kajakroutes van België

Archives des Kayak - Want asbl

Plan uw droomvakantie in Apparthotel Au Pied de Vigne!

Laat u betoveren door:

  • De schilderachtige oevers van de Semois, perfect voor kajakken, fietsen of ontspannende wandelingen.
  • De idyllische dorpjes met hun charmante huizen en gezellige terrassen.
  • De ongerepte natuur van de Ardennen, met uitgestrekte bossen en glooiende heuvels.
  • De rijke historie van de regio, met kastelen, abdijen en andere fascinerende bezienswaardigheden.

Apparthotel Au Pied de Vigne:

  • Uw perfecte pied-à-terre in Vresse-sur-Semois.
  • Comfortabele appartementen met een adembenemend uitzicht op de Semois.
  • Volledig uitgeruste keuken en terras voor ultieme privacy en flexibiliteit.
  • Ontbijtservice op aanvraag.
  • Gratis WiFi en parkeergelegenheid.

  Bezoek onze appartementen op onze website: Onze appartementen in Vresse-sur-Semois in de Ardennen

  Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of om uw reservering te maken.