De 5 mooiste dorpen van de Belgische Ardennen gelegen in de nabijheid van Vresse-Sur-Semois

LaForêt

Op 500 meter van ons AppartHotel Au Pied de Vigne ligt één van de mooiste dorpjes van Wallonië: Laforêt. Het wordt vaak omschreven als één van de weinige plaatsen in de Ardennen waar het typische karakter van de dorpjes van destijds bewaard is gebleven.  

Het dorpje ligt langs de Semois en de oude voorzieningen zoals drinkbakken, wasplaatsen en droogrekken voor tabak zijn nog te bezichten. Het authentiek karakter zal u zeker bekoren en zal u direct een paar honderd jaar terug in de tijd kapituleren. 

Laforêt, Ardens dorp van legenden - Mooiste Dorpjes van Wallonië

De sint-Agathakerk en haar rijkelijk versierd plafond, de wandeling van de legendes (promenades des légendes) en de avontuurlijke brug Pont de Claies zijn een paar van de bezienswaardigheden in het dorpje. 

Gros-Fays

Een paar kilometer verder ligt Gros-Fays. Het is geleven op een heuvelflank waar u een fantastich uitzicth hebt op de Semoisvallei. Dit dorp ademt rust uit. Overal in het dorp zijn er tradionele huizen uit leisteen en tabaksdrogerijen. Daarnaast zijn er ook een kasteelhoeve, kerk, oude brouwerij en molen te bezichten. 

Gros-Fays, dorp met bewaarde gebouwen - Mooiste Dorpjes van Wallonië

Oûr

Als u verder rijdt richting Saint Hubert komt u halverwege tussen Paliseul en het boekendorpje Redu langs het derde dorpje dat deel uitmaakt van de mooiste dorpen van Wallonie namelijk Oûr. 

Our, land van tradities - Plus Beaux Villages de Wallonie

Opnieuw een typisch charmant Ardens dorpje, dit maal niet gelegen in de vallei van de Semois maar aan de Oûr. Achter de twee bruggen die u naar het dorpje leiden, ontdekt u uitzonderlijke huizen uit zand- en leisteen die rond de indrukwekkende Sint-Laurentiuskerk zijn gebouwd. 

Mirwart

Mirwart is het verste dorpje, ongeveer 41km van Vresse-Sur Semois. De tijd lijkt geen vat te hebben gehad op ditpittoreske plaatsje, met haar door groen omgeven kasteel. Oude hoeves en boerderijtjes wisten hun aloude ken - merken te bewaren: vakwerk, natuursteen en oude bakstenen typeren er nog steeds het bouwkundig erfgoed. De hoofdstraat leidt naar het imposante maar desalniettemin bescheiden kasteel, een beschermd monument dat de omgeving al sinds de middeleeu wen domineert en een ongelooflijke geschiedenis kent. Het werd meermaals beschadigd in tijden van oorlog en revoluties, maar ook altijd weer heropgebouwd, verbeterd, en is onlangs gerestau - reerd in zijn oude glorie. Van op zijn rotsachtige uitloper kijkt het uit over de Lomme, een rustige, kronkelende rivier. Beneden in het dorp, ontwaren we de visvijvers van het Provinciaal Domein.  

Hotel Château de Mirwart | Bar, Restaurant, Suites | Belgische Ardennen

Sohier

Keert u terug naar Vresse-Sur-Semois – ga dan zeker langs Sohier (niet ver van Wellin, Tellin & Bure - waar de Planckaerts thuis waren). Opnieuw één van de mooiste dorpen van Wallonië maar hier heeft u meer een familiaal karakter. Het dorp bestaat uit prachtig gerestaureerde hoeves die allemaal rijkelijk gedecoreerd zijn met wilde bloemen. Naast de prachtige hoeves staat er in het dorp de uit 1870 stammende parochiekerk van Sint-Lambertus. In het dorp kun je een kasteel uit de zeventiende eeuw vinden het kasteel is privé bezit en staat te koop via GrandJean Immobilier. 

Sohier, één van de 'Mooiste Dorpjes van Wallonië'

Plan uw droomvakantie in Apparthotel Au Pied de Vigne!

Laat u betoveren door:

  • De schilderachtige oevers van de Semois, perfect voor kajakken, fietsen of ontspannende wandelingen.
  • De idyllische dorpjes met hun charmante huizen en gezellige terrassen.
  • De ongerepte natuur van de Ardennen, met uitgestrekte bossen en glooiende heuvels.
  • De rijke historie van de regio, met kastelen, abdijen en andere fascinerende bezienswaardigheden.

Apparthotel Au Pied de Vigne:

  • Uw perfecte pied-à-terre in Vresse-sur-Semois.
  • Comfortabele appartementen met een adembenemend uitzicht op de Semois.
  • Volledig uitgeruste keuken en terras voor ultieme privacy en flexibiliteit.
  • Ontbijtservice op aanvraag.
  • Gratis WiFi en parkeergelegenheid.

  Bezoek onze appartementen op onze website: Onze appartementen in Vresse-sur-Semois in de Ardennen

  Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of om uw reservering te maken.

  Ontdek ook ons andere artikels omtrent