Wat is een AppartHotel? De antwoorden

Een apparthotel of appartementenhotel, kort uitgelegd, is een appartement gecombineerd met een hotelservices zoals schoonmaak en ontbijt. Het biedt tal van voordelen voor de reizigers. 

Wat is een aparthotel?   

Een aparthotel wordt ook appart-hotel of appartementenhotel genoemd. De naam zegt het zelf: we bieden appartementen aan maar dan met hotel services. De hotelservice bestaat uit het schoonmaken (verschonen van handdoeken/bedden en kuisen van de appartementen). Elk appartement is voorzien van een keuken, zodat je vrij kan koken op het moment.We bieden standaard geen ontbijten aan maar kunnen tegen betaling wel ontbijtmanden of ontbijten aanbieden die jullie in jullie appartement op het gemak kunnen consumeren. Jullie kunne natuurlijk ook op ons rekenen voor goeie tips voor bv een bakker, restaurants of winkels in de buurt. 

De appartement zijn volledig ingericht met een keuken, een eetruimte, salon, badkamer en (in de meeste gevallen) minstens één aparte slaapkamer. Kortom beter voorzien en meer ruimte dan een standaard kamer bij een hotel. 

Samengevat biedt ons apparthotel Au Pied de Vigne meer ruimte dan een hotelkamer maar dan met de vrijheid van een vakantiehuis. 

Prijzen van apparthotels? 

Onze prijzen verschillen voor kortverblijf niet veel van hotel kamers. Net als een hotel betaal je voor de faciliteiten, activiteiten en de services die we aanbieden. Blijf je langer dan kan je genieten van kortingen die het zeer interessant maken om bij ons te logeren ten opzichte van een hotel en ook ten opzichte van vakantiehuizen (vooral voor kleinere groepen of gezinnen). 

Daarnaast bepaal je zelf hoe veel je uitgeeft aan eten, gezien je zelf je eten bereidt of uit gaat eten waar je wilt. Zelf maaltijden bereiden is namelijk goedkoper dan eten in een restaurant. 

Apparthotel en kinderen? 

Gezinnen met (jonge) kinderen kunnen wel wat flexibiliteit en ruimte gebruiken. En dit bieden we jullie aan. Jullie bepalen zelf wanneer jullie eten en zitten niet langdurig aan een tafel van een hotel. 

De voordelen van een apparthotel? 

  • Je deelt zelf je maaltijdmoment in. 
  • Je kan zelf je eten klaarmaken, en dat is goedkoper dan uit eten. 
  • Kleinschaliger en persoonlijkere service 
  • Er is meer privacy en ruimte dan een hotel 
  • Je kan je verblijf in een aparthotel flexibeler boeken (bijvoorbeeld voor enkele dagen) terwijl dit in een vakantiehuis vaak alleen per week kan. 
  • Een vakantiehuis is meestal gericht op grotere groepen en meestal betaal je per persoon meer als je met te weinig bent. 

 Wenst u meer informatie? Lees dan zeker volgende artikels

Logeer in een apparthotel om te genieten van de herfst in de Belgische Ardennen 

Voor een lang verblijf in de Belgische Ardennen : waarom logeren in een apparthotel ? 

Waarom overnachten in een apparthotel en niet in een gîte in onze Ardennen? 

Logement voor vertegenwoordigers van de landbouwbeurs in Libramont